Wees trots op je eigen huis

Tegenwoordig kun je alles laten doen door een bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe vloer leggen, een tv laten ophangen, de wasmachine plaatsen of een laptop instellen. Hoe groot of klein de handeling ook is, je kunt altijd een bedrijf bellen die er gespecialiseerd in is en jij hoeft zelf niks meer te doen. Het klinkt misschien als muziek in de oren, maar er zijn ook mensen die juist alles zelf willen doen. Wanneer er een rioollucht in huis na regen hangt, ga jij het liefst zelf op onderzoek uit, zonder meteen een bedrijf te bellen. Deze alleskunners, doen nog veel meer dan alleen maar de rioollucht checken.  

Minder geld en minder tijd

Het voordeel aan alles zelf doen is dat je vaak minder geld kwijt bent aan bijvoorbeeld het plaatsen of in elkaar zetten van de producten. Het is natuurlijk logisch dat de materialen die je inkoopt geld kosten, maar wanneer je een bedrijf de materialen in elkaar laat zetten of laat installeren, kost je dit vaak veel meer geld dan wanneer je het zelf in elkaar zit of installeert. Denk bijvoorbeeld aan een laptop installeren, dit alleen tijd wanneer je het zelf doet, maar als je dit laat doen door een bedrijf kost het je en tijd en geld. 

Geen lange wachttijden

Een ander voordeel van alles zelf doen is dat je aan de slag kan wanneer jou dat uitkomt. Wil jouw vrouw al een tijdje heel graag een tv meubel zwevend aan de muur hebben hangen? Dan kun je deze als je wil dezelfde middag nog ophangen. Als je met een bedrijf gaat samenwerken om dit op te laten hangen, dan kan dit vaak een tijdje duren voordat het er hangt. Bedrijven zijn vaak erg druk en hebben vaak niet dezelfde dag of laat staan dezelfde week nog een gaatje vrij. Daarnaast kun je ook in de avonduren er zelf aan werken, terwijl bedrijven vaak alleen tot 08:00 en 17:00 langs kunnen komen. 

Doe het zelf video’s 

Je hoeft niet meer overal verstand van te hebben om alles zelf te kunnen doen, tegenwoordig kun je namelijk bijna alles wel vinden om het internet. Je hebt namelijk heel veel doe-het-zelf video’s op YouTube staan. Je kunt de video pauzeren wanneer je wilt en zo kun je secuur te werk gaan. Je hebt dus niet per se een bepaald bedrijf nodig die je dan helpt, omdat je er zelf geen verstand van hebt. Dus je kunt oprecht alles zelf doen, wat het ook maar is. Denk aan zonnepanelen leggen, badkamer betegelen of een muur metselen. Het klinkt onwerkelijk, maar als je het echt wil, is het mogelijk!

Hou het zelf klussen veilig 

Je kunt dus als je wil helemaal zelf een huis bouwen, wat super mooi is, omdat je voor altijd in je huis kan stappen met het gevoel en het idee dat dit helemaal jouw eigen gebouwde huis is. Alleen let er wel op dat je alles ook echt kan en veilig doet. Soms is een bedrijf inhuren nog best handig, omdat je wel zeker weet dat het dan goed wordt gedaan. Denk bijvoorbeeld aan stroom aanleggen, je kunt ervoor kiezen omdat zelf te doen, maar dat kan nog wel eens een gevaarlijk klusje zijn. Als je wil kunnen je alles zelf doen, maar zorg er natuurlijk wel voor dat het veilig blijft! 

Reacties staan uit.