Hoe ontwerpen mensen patronen en materialen voor tegels

Misschien heb je het zelf ooit eens gezien, mooie patronen of materialen die je geweldig vindt en je afvraagt hoe mensen het hebben gemaakt. Mensen die creatief zijn doen dit niet in een keer, ze krijgen veel tijd om zo de tegel bijzonder te maken vergeleken met allemaal andere tegels op de markt. Het is een ontwerpproces, net zoals als je badkamder tegel inspiratie zoekt zoeken zij inspiratie vanuit allerlei verschillende bronnen om de creativiteit vooruit te komen vanuit hun gedachten. Soms kan het voorzorgen dat sommige tegels meer als kunst eruit zien, waardoor de twee banen dichtbij gelinkt zijn.

Tegels en kunst

Kunst en tegels kunnen dus gekoppeld zijn, maar hoe komt het dan dat het vaak zo duur is en bijna nooit wordt geadverteerd als kunst? Dat komt doordat mensen vaak minder interesse hebben in het hangen van kunst in hun kamers, en als tegels zo worden geadverteerd kan dat dan problemen voorzorgen. Tegels zijn al duur, gelukkig kan je gratis vloer leggen bij veel bedrijven omdat ze het inbegrepen met de tegels. Het idee om tegels als kunst te adverteren is tenminste geen goed idee, zo vinden mensen het snel al te duur of vertrouwen ze het niet doordat het goedkoop is.

Tegels in de badkamer

Zou deze kunst wel passen in een badkamer? Het is natuurlijk compleet jouw keuze, het kan vrij gemakkelijk mooi eruit zien, maar er is ook een kans dat het heel afleidend is. Als het afleidend is kan er kans zijn dat de rest van de badkamer vergeleken met de tegels er dan niet mooi uit zien. Denk aan de randen van spiegels en de gordijnen die aan of dichtbij de douche of bad zit. Het zorgt voor een contrast wat geld gaat kosten om het op te lossen, want je moet dan het contrast oplossen door bijvoorbeeld de muren te vervangen.

Alternatieven voor tegels

Wat als je toch wel kunst wilt hebben in je huis in de badkamer of in de keuken op de grond maar je wilt niet zo veel geld of moeite besteden? Dat kan ook, wat dacht je van een mat? Een mat is helaas genoeg niet als mooi als een tegel, maar het zorgt wel voor een goedkope manier om de vloer te veranderen. Als je wat meer technisch wil zijn kan je ook een projector kopen en die te richten op een locatie waar je de kunst wilt zien. Er zijn verschrikkelijk veel tegels, maar zijn ze wel goed genoeg als vervanging?

De toekomst van tegels

Bij de alternatieven van de vorige alinea’s heb je nog steeds tegels nodig, deze raak je niet kwijt omdat het simpelweg onmogelijk nu is om je tegels te vervangen voor iets anders. Hoe staat de toekomst daarvoor? Hebben we in de toekomst andere materialen waardoor we iets anders kunnen maken dan tegels voor de vloeren? Het antwoord is ja en nee, hoewel de materialen gemakkelijk veranderd kunnen worden blijft het concept van tegels hetzelfde. Je hebt dus grote kans dat je over 50 jaar nog steeds met tegels thuis zit.

Reacties staan uit.