De geschiedenis van de woonwagen

Een woonwagen – de naam zegt het eigenlijk al het is een woning in een wagen. Het is gewoon een woning op wielen, je kan op verschillende manieren in aanraking komen met een woonwagen, je kan een woonwagen huren of kopen. Je moet wel opletten dat je geen kou vat, niet alle woonwagens zijn goed geïsoleerd. Als je last hebt van tocht in jouw woonwagen deur dan kan je het best een tochtstrip voor een deur aanschaffen! Een tochtstrip zorgt ervoor dat er geen lucht doorheen komt. Als je last hebt van wind, tocht, een blazend gevoel dan kan een tochtstrip ontzettend veel helpen! Het zorgt namelijk voor een veel betere isolatie.

Hoe groot

Een woonwagen aanschaffen kan voor veel ‘vrijheid’ zorgen en is vooral een leuke manier van wonen. Veel mensen denken dat een woonwagen ontzettend klein is, maar dat valt hartstikke mee! Een woonwagen kan 3.5, 4, 4.5, meter breed zijn, maar het kan ook het dubbele ervan zijn dus 7, 8, 9 meter! Je kan ook een woonwagen huren om er tijdelijk in te leven, het is belangrijk om te kijken wat jouw budget is en wat jouw voorkeuren en wensen zijn zodat je niet voor nare of onnodige verwachtingen komt te staan! Het is dus belangrijk om je goed te oriënteren.

Handige ruimte

Veel mensen denken dat je in een woonwagen niet veel spullen kwijt kan, maar het tegendeel is echter waar! Je kan in een woonwagen tonnen van ruimte kwijt, het is wel belangrijk om een goede verdeling te maken van jouw woonwagen. Je kan een woonwagen handig inrichten. Veel mensen noemen dat ook wel een soort ‘tiny home’, dat is dat je jouw spullen handig indeelt en zorgt dat je jouw woonwagen ruimte optimaal benut! Je kan veel kwijt in je woonwagen, wanneer je een goede indeling maakt of zorgt dat het meubilair goed wordt ingericht kan je echt veel spullen kwijt! 

Het verleden

Woonwagenbewoners zijn afkomstig uit Nederland en omringende landen. De geschiedenis van de woonwagenbewoners gaat zelfs terug tot de Gouden Eeuw van Nederland! Deze bewoners reisden van dorp naar dorp en van stad naar stad om zichzelf te kunnen voorzien van een goed bestaan! Naarmate de jaren voorbij gingen gingen steeds minder mensen wonen in woonwagens en begonnen ze zich meer te settelen in dorpen en steden waar ze een permanente verblijf konden vinden. De behoefte om steeds te reizen vervaagde ook en verminderde. 

Gezellig

Als je aan kamperen denkt denk je gauw aan woonwagens en campers. Het is vaak erg gezellig op camperplaatsen. De mensen die een woonwagen hebben zijn vaak ook goed met elkaar en zijn allemaal dicht op elkaar, waardoor ze in een eigen ‘samenleving’ wonen. Woonwagens hebben altijd wel hun eigen regels en eigen gewoontes. Het is goed om te weten dat woonwagens ook heel gezellig kunnen zijn. Je kan met een beetje creativiteit een privétuin, een kachel, een barbecue en nog veel meer creëren, waardoor je je eigen mini-villa hebt. Hoe ontzettend leuk is dat? 

Reacties staan uit.