Waarom een groendak niet kan ontbreken bij je nieuwe woning

Een Sedumdak is een innovatieve, duurzame dakbedekking. Ook wel een groendak genoemd. De dakbedekking bestaat zoals je in de naam leest uit groen. De dakbedekking bestaat dus uit planten. Deze kunnen variëren van gekleurde planten tot alleen groen. Je kunt er ook voor kiezen om een combinatie van gekleurde planten en groen te nemen. Je kunt je groendak namelijk zelf samenstellen bij De Dakvergroeners. Dit is een van de bedrijven die gespecialiseerd is in het plaatsen van groendaken. Een groendak heeft veel voordelen en daarom kan het ook niet ontbreken bij je nieuwe woning.

De voordelen van een groendak

Een groendak heeft veel voordelen. Los van het feit dat een groendak er ook heel mooi en uniek uitziet heeft het ook financiële voordelen. Met een groendak laat je zeker zien dat je duurzaam bezig bent. Een van de financiële voordelen van een groendak is dat het je energierekening verlaagt. Hoe komt dit? Dit komt omdat een groendak een betere isolatie heeft dan een normaal dak. Een groendak bestaat uit verschillende lagen met daarop het groen. Door deze verbeterde isolatie houdt je woning in de winter meer warmte vast. Maar in de zomer houdt je woning ook langer de koelheid in je woning vast. Daarnaast krijg je van de overheid ook sedumdak subsidie. De overheid subsidieert sedumdaken omdat ze duurzaamheid en groen stimuleren. De subsidie kan oplopen tot 50 procent. Dit is natuurlijk nog een groot financieel voordeel. Ook zorgt een groendak ervoor dat het de lucht beter filtert. De luchtkwaliteit in je woning gaat vooruit. Een groendak oogt ook heel rustig. Het is algemeen bekend dat de natuur goed is voor je geest. Wanneer je een groendak hebt zal je onbewust ook rustiger worden.

De trend: groenen wonen

Groener wonen is een trend die steeds populairder wordt. Door de klimaatcrisis willen steeds meer mensen een steentje bijdragen aan een betere wereld. Veel mensen stappen over naar groene stroom en andere bijdragen die zorgen voor een beter klimaat dan dat we nu hebben. Een sedumdak is een van de bijdragen die je kunt doen wanneer je duurzamer en groener wilt wonen.

Reacties staan uit.