muur schilderen

Als je verhuist naar een nieuwe huurwoning wil je deze zo mooi mogelijk opknappen en inrichten. Soms is het echter lastig hoe je bepaalde zaken aanpakt op het gebied van klussen. Je wil je nieuwe huurwoning niet verpesten, dus wat hulp kan geen kwaad. Daarom geven wij je in dit artikel een aantal handige klustips voor het mooi maken van jouw huurwoning. Zo woon jij snel in jouw droomhuis.

Hoe maak je je woning mooi?

Er zijn aantal dingen die je doet om jouw nieuwe huurwoning op te knappen. Toch is het niet altijd even makkelijk, omdat niet altijd alles mag in jouw huurwoning. Soms mag je niet in de muren boren of bepaalde muren schilderen. Gelukkig zijn er een hoop tips waarmee je je huurwoning toch mooi maakt.

Wil jij een woning huren in Deventer? Er zijn veel opties, dus houd deze klustips voor je nieuwe woning goed in het achterhoofd.

1.      Tel alle muren

Als je je huurwoning opknapt, is het handig om de muren te tellen. Wanneer je de muren wil schilderen, is het goed om te weten hoeveel verf je nodig hebt. Door de muren van de woning te tellen, schat je goed in hoeveel verf je moet kopen en verspil je achteraf geen verf. Ga echter wel goed na welke muren je allemaal mag schilderen van de verhuurder, voordat je alles weer terug naar de originele kleur moet schilderen.

muren

2.      Beplak wat niet vies mag worden

Een andere tips als het aankomt op schilderen en bijvoorbeeld gaten boren, is door alles af te plakken wat niet vies mag worden. Dit klinkt logisch, maar veel mensen vergeten dit wanneer ze in hun nieuwe woning klussen. Zo voorkom je dat je achteraf betaald voor de dingen die je vies hebt gemaakt en niet meer schoon krijgt.

3.      Voorkom grote verbouwingen

Heb je een huurwoning op het oog waar je denkt veel te moeten verbouwen? Kies dan niet voor deze woning. Bij een huurwoning mag je namelijk vaak niet veel verbouwen. Denk hierbij aan muren slopen of een uitbouw doen. Wil je dit wel graag doen? Overleg dit dan met de verhuurder. In sommige gevallen mag dit namelijk wel.

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je wil klussen in je nieuwe huurwoning. Houd rekening met de genoemde zaken uit dit artikel en je nieuwe huurwoning is snel jouw nieuwe paleisje.

Reacties staan uit.