Kan ik akoestische panelen zelf monteren op de wand

Ben je op zoek naar decoratieve panelen voor op de muur? En wil je tegelijkertijd de akoestiek in de ruimte verbeteren? Dan zijn akoestische panelen ideaal! Ze zien er niet alleen erg stijlvol uit, maar zorgen ook voor een optimale geluidsabsorptie. Veel mensen vragen zich af of ze akoestische panelen zelf kunnen monteren op de wand. We kunnen hier heel kort over zijn: ja, dat is mogelijk! In dit artikel vertellen we je hoe je akupanelen zelf kunt installeren op de wand of het plafond. 

Voordelen zelf monteren

Wanneer je akoestische panelen aanschaft, heb je twee keuzes: zelf installeren of het laten doen. Als je een beetje handig bent, kun je dit klusje heel goed zelf doen! Het zelf monteren van deze panelen brengt een aantal voordelen met zich mee. Het kost vaak minder geld dan het inhuren van een professioneel bedrijf en je kunt de panelen helemaal ophangen zoals je wilt. 

Maar het kan ook nadelen hebben. Zo kost het je wel wat tijd en moet je een aantal voorbereidende taken uitvoeren. 

Hoe akoestische panelen monteren?

Wil je akoestische panelen zelf monteren op de wand? Dan heb je allereerst een aantal basisgereedschappen nodig, waaronder een waterpas, boor, schroeven en pluggen. Je kunt er ook voor kiezen om de panelen te bevestigen met lijm, dan heb je uiteraard geen boor nodig.

panelen

Volg dit stappenplan voor een succesvolle montage:

  1. Begin met het bepalen van de juiste plek. Gebruik een waterpas en markeer op de muur waar de panelen bevestigd moeten worden.
  2. Boor gaten in de muur en bevestig de panelen stevig aan de muur.
  3. Wil je lijm gebruiken? Dan breng je lijm aan op de panelen en druk je deze vervolgens stevig aan op de wand.

Je kunt het ook laten doen

Het zelf monteren van akoestische panelen aan de wand is een leuke doe-het-zelf klus. Maar je kunt het natuurlijk ook laten doen door een professional. Bij Akoestischepanelenshop.nl heb je de mogelijkheid om de panelen te laten monteren door een vakkundig montageteam. En het is niet eens duur!

Reacties staan uit.