Waarom zijn kalkzandsteenblokken zo belangrijk om mee te bouwen

In de bouw zijn er veel materialen waar je gebruik van kan maken. Ieder materiaal brengt zijn eigen toepassingsmogelijkheden en specificaties met zich mee. Zo zijn kalkzandsteenblokken een van de meest gebruikte materialen in de bouw. Deze blokken zijn daarbij een belangrijk middel om mee te bouwen. 

Maar waarom zijn deze blokken dan zo belangrijk om te gebruiken als je bezig bent met de bouw? En welke specificaties kan je erbij verwachten als je deze inzet tijdens de volgende bouwprojecten? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat je overal van op de hoogte bent.    

Verschillende formaten en meerdere toepassingsmogelijkheden

Kalkzandsteenblokken kan je voor een groot aantal doeleinden gebruiken. Dit komt mede doordat de blokken in een groot aantal formaten beschikbaar zijn. Ieder formaat kan een geheel andere uitstraling met zich meebrengen, waar je dus ook rekening mee moet houden. Daarbij moet je ook kijken hoe je de blokken bevestigt. In de meeste gevallen maak je hierbij gebruik van lijm, maar je kan er ook voor kiezen om ermee te metselen. 

Het metselen zorgt ervoor dat je een goede buitenmuur hebt en je een goede basis hebt om het gebouw te realiseren. Het is daarom ook een van de redenen waarom kalkzandsteenblokken goed in te zetten zijn tijdens het realiseren van verschillende bouwprojecten. 

Andere eigenschappen die belangrijk zijn

De kalkzandsteenblokken hebben echter nog veel meer eigenschappen waardoor het de ideale materialen zijn om mee te bouwen. Zo zijn ze heel massief, waardoor je er een stevige muur mee bouwt en niet snel slijtage ziet. Dit is belangrijk om een gebouw voor langere tijd te kunnen gebruiken. Daarnaast heb je te maken met een hoge brandweerstand en een goede warmteaccumulatie. De warmte wordt vastgehouden, waarna ze dit langzaam afgeven. 

Houd er wel rekening mee dat er een mindere isolerende werking bij komt kijken, waardoor je ook nog gebruik moet maken van isolatiematerialen. Wel heb je een goede akoestische isolatie tot jouw beschikking. Alle eigenschappen samen zorgen ervoor dat je de beste materialen in handen hebt en ieder bouwproject tot een goed einde kan brengen. Dit maakt het belangrijke materialen om mee te bouwen.

Reacties staan uit.