slagbomen

Automatische slagbomen zijn barrières die automatisch worden bediend, meestal door middel van een elektronisch systeem. Dit soort slagbomen wordt vaak gebruikt voor toegangscontrole, bijvoorbeeld op parkeerterreinen of privéterreinen.

Automatische slagbomen kunnen worden bediend door middel van een afstandsbediening, een kaartlezer of een ander elektronisch systeem. Bijvoorbeeld, een automatische slagboom op een parkeerterrein kan worden bediend door middel van een kaartlezer die de kaart van de gebruiker scant of door middel van een afstandsbediening die door de gebruiker wordt geactiveerd. Soms kunnen automatische slagbomen ook worden bediend door middel van een knop of een andere manier van manuele bediening.

Slagbomen voor toegangscontrole

Slagbomen kunnen worden gebruikt voor toegangscontrole om toegang tot bepaalde gebieden te beperken of te reguleren. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan op parkeerterreinen, privéterreinen, tunnels, bruggen en andere beperkte gebieden.

Slagbomen kunnen worden bediend door middel van een handbediening, een afstandsbediening of een elektronisch systeem, afhankelijk van het doel en de locatie waar ze worden gebruikt. Bijvoorbeeld, een slagboom op een parkeerterrein kan worden bediend door middel van een kaartlezer die de kaart van de gebruiker scant of door middel van een afstandsbediening die door de gebruiker wordt geactiveerd. Soms kunnen slagbomen ook worden bediend door middel van een knop of een andere manier van manuele bediening.

Slagbomen kunnen ook worden voorzien van beveiligingsvoorzieningen, zoals camera’s, alarmsystemen of sloten, om ervoor te zorgen dat alleen bevoegde personen toegang hebben tot het gebied. Bovendien kunnen slagbomen ook worden gebruikt voor het reguleren van het verkeer of het beperken van het aantal voertuigen dat een bepaalde route neemt, bijvoorbeeld door het plaatsen van slagbomen op bepaalde wegen of opritten. Kijk daarom eens bij Erdi voor de slagboom toegangscontrole.

RAW-bestekssystematiek

RAW-bestekssystematiek is een systeem voor het opstellen van bestekken voor bouwprojecten. Het staat voor “Regeling Aanbestedingsvoorwaarden Woningbouw” en is een standaard voor het opstellen van bestekken voor woningbouwprojecten. Het RAW-bestekssysteem is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Aannemers (NVAB) en is bedoeld om het opstellen van bestekken voor woningbouwprojecten te vereenvoudigen en te standaardiseren.

Reacties staan uit.