Tegel trends voor verbouwingen in 2023

Heb je net een nieuwe woning gekocht in 2023? Of ben je van plan om te verbouwen? Dan is de vloer een van de eerste onderdelen van het interieur waar over nagedacht moet worden. De vloer beslaat namelijk een enorm deel van het woonoppervlak en is zeer bepalend voor de sfeer in het interieur. Het is dus van belang om een prachtige vloer te kopen, maar welke vloer kies je? In 2023 is het aanbod in vloeren enorm en heeft iedere vloer zijn eigen voor- en nadelen. Voordelige marmerlooktegels kunnen dan een goed idee zijn, maar houtlook tegels kopen is ook een goed idee. Tegelvloeren zijn erg populair en hier zitten ook meerdere voordelen aan verbonden. Onderstaand vertellen we meer over de voordelen van een tegelvloer!

Uitstraling van de tegels

Met tegels kun je voor een groot deel de uitstraling van jouw interieur bepalen. Zo kunnen houtlook tegels een warme sfeer geven en kun je met andere tegels juist voor een moderne uitstraling zorgen. Elke keuze die je maakt, geeft weer een andere uitstraling. Op die manier past een tegelvloer in ieder interieur en dat is natuurlijk een groot voordeel. Daarnaast zijn tegels over het algemeen onverwoestbaar. Kinderen en huisdieren kunnen er niet voor zorgen dat de tegels er op achteruit gaan.

Een ander voordeel is dat tegels bijna geen onderhoud nodig hebben. Ze zijn makkelijk af te nemen met lauw water en schoonmaakazijn. Een kind kan de vloer doen en dit maakt tegelvloeren zo ideaal in een druk huishouden. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om de vloer periodiek nog te voorzien van een extra beschermlaag. Dit onderhoudsmiddel werkt vaak water- en vuilafstotend. Zo kunnen tegelvloeren ook prima geplaatst worden in vochtige ruimtes, zoals de badkamer en de keuken.

Goed te combineren met een vloerverwarming

Tegels zijn ideaal om te combineren met vloerverwarming. Steeds meer huiseigenaren willen vloerverwarming hebben, maar je kunt het niet altijd combineren met de vloer. Met een tegelvloer kan dit dus wel en dat is een bijkomend voordeel. Moderne warmtepompen leveren warmte met 10 graden verschil in vergelijking met de gewenste kamertemperatuur. Dan is een vloer die zijn warmte goed afgeeft extra belangrijk voor het wooncomfort in het huis.

Wil jij ook een prachtige tegelvloer in het huis hebben? Dan zijn de tegels verkrijgbaar in elke denkbare kleur, soort, afwerking en afmeting. Zo past het in ieder interieur en zorgt het snel voor een gezellige sfeer.

Reacties staan uit.