PVC kliklaminaat

Voordat je begint met pvc kliklaminaat te leggen, zorg ervoor dat de vloer waterpas is. Schraap alle stukken gips, cement enz. van de vloer en van de muur en veeg of zuig het vuil op. Voor een nettere afwerking trim je deurkozijnen tot de hoogte van een nieuwe vloer, plus een eventuele ondertapijt om er een vloer onder te leggen. Zorg ervoor dat de deuren voldoende vrije ruimte hebben boven nieuwe vloeren. Als dit niet het geval is, moeten deze worden opgetild met behulp van afstandhouders of moeten ze worden bijgesneden. Bepaal de indeling van het pvc kliklaminaat in de kamer. Vloerpanelen moeten idealiter in de lengte naar de lichtbron, naar de lengte van de kamer of naar het aandachtspunt in de kamer (slaapkamer – naar het bed, enz.) toe worden gelegd.

Het pvc kliklaminaat leggen:

Meet de lengte van de kamer en de lengte van het vloerpaneel van de klik pvc om te plannen hoeveel panelen in de lengte passen. Leg het eerste paneel tegen de muur met behulp van de afstandswiggen om een ​​afstand van 10 mm van de muur te behouden, zowel in de lengte als in de breedte. Leg het volgende paneel in de lengte. Ga door met het leggen van klik pvc-panelen in de lengte tot je het einde van de kamer bereikt. Meet de resterende ruimte tot de muur, rekening houdend met de uitzettingsvoeg van 10 mm die tegen de muur moet worden gelaten. Zaag een paneel parket op de afgemeten lengte en plaats het. Gebruik eventueel het trekijzer om het laatste paneel te trekken en zorg voor een strakke, gesloten voeg.

Begin de volgende rij met een paneel van ongeveer de helft van de lengte van het vorige eerste paneel en creëer een verspringende voeg. Ga door met het leggen van volledige klik pvc-panelen en zaag het laatste paneel op dezelfde manier als in de vorige rij. Een verspringende voeg zorgt voor een zeer stabiele vloer. De 3e rij zou moeten beginnen zoals de eerste deed en de 4e rij als de tweede, enzovoort. Dit zorgt voor een regelmatig patroon door de hele kamer. PVC klik-vloeren kunnen ook met een willekeurig patroon worden gelegd. Deze methode resulteert in minder afval, aangezien de meeste stukken op een gegeven moment kunnen worden hergebruikt. Het belangrijkste is om alleen maar stukjes van minimaal 30 cm te gebruiken om mee te beginnen en te eindigen, om te voorkomen dat je aan het begin en einde van de rijen hele kleine stukjes hebt.

De vloer afwerken

Zodra de pvc klik-vloer volledig is geïnstalleerd, verwijdert u alle afstandswiggen van de omtrek van de kamer. Installeer een plint rond de omtrek van de kamer met behulp van een constructielijm op acrylbasis of dunne spijkers. Hoeken moeten worden gezaagd met een verstekhoek van 45 °. Een verstekzaag met een variabele hoek is ideaal voor deze klus, aangezien niet alle hoeken 90 ° zijn en soms een beetje aanpassing aan de hoek moet worden gebruikt. Nadat de lijm is opgedroogd, kan een houtkleurige acrylkit worden gebruikt om hoeken en voegen van plinten af ​​te dichten voor een nettere afwerking.

Reacties staan uit.