Aan de slag met simpele renovaties in huis

Om je huis een frisse look te geven is een uitgebreide renovatie vaak niet noodzakelijk. Met kleine aanpassingen kom je een heel eind. Denk bijvoorbeeld aan een dag oud behang verwijderen, om vervolgens een nieuw behangetje of een likje verf op de muur te smeren. De wand lijkt als nieuw! Het verwijderen van behang gaat het snelst, wanneer je hier een spray voor gebruikt. Onder meer HG biedt zo’n spray aan. Het voordeel van een spray is dat het behang makkelijker los zal laten. Ook het gebruik van een behangafstomer kan helpen om oud behang te verwijderen. 

Kleine aanpassingen aan de badkamer 

Naast de mogelijkheid om de wanden te vernieuwen met een nieuw behangetje, kun je ook kiezen voor kleine aanpassingen aan de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om de badkamer van nieuwe kranen te voorzien. Combineer het vervangen van de kranen met de wastafel en een verstopte gootsteen ontstoppen. Het ontstoppen van de afvoer maakt dat je minder snel last hebt van vervelende geurtjes in de badkamer. Het is een van de grootste ergernissen van veel woningbezitters. Mede ook, omdat het verdrijven van deze geurtjes niet eenvoudig is. Voor het ontstoppen van een afvoer kun je een ontstoppingsmiddel gebruiken of bijvoorbeeld een trekveer. 

Vloer vervangen in ruimtes van je woning 

Niet alleen de wanden hebben een grote invloed op de uitstraling van een ruimte. Dit geldt ook voor de vloer. Door de vloer in ruimtes te vervangen, lijkt het alsof je in een nieuwe woning bent gaan wonen! Kies je voor een houten vloer, of ga je ditmaal voor PVC? Het vervangen van de vloer kan een goed moment zijn om vloerverwarming onder de vloer aan te leggen. Vloerverwarming is steeds populairder geworden. Het maakt dat de warmte heel gelijkmatig door de ruimte verspreid wordt. Tegelijkertijd heb je geen last meer van die lelijke radiatoren in huis. Het zijn bepaald geen sieraden in je interieur. 

Pak ook de tuin aan bij een renovatie 

Kijk niet alleen naar de werkzaamheden die je in huis uit kunt voeren. Let ook op de mogelijkheden om de tuin aan te pakken bij een renovatie. Je kunt de tuin bijvoorbeeld van een mooie veranda of een tuinhuis voorzien. Ook populair is het laten inbouwen van een zwembad. Let op, dit is alleen interessant bij grote tuinen. In een kleine tuin neemt zo’n zwembad al snel teveel ruimte in. Een opblaasbaar model is geschikter. 

 

Reacties staan uit.