3 tips om goedkoop te klussen

Hoe vaak je ook bezig bent met het onderhoud van je huis, sommige dingen zullen op den duur toch toe zijn aan een complete renovatie. Bijvoorbeeld een zeer oude keuken waar niets meer goed werkt. Of een tuin waar het je besluit om vlonder te gaan leggen omdat het onkruid maar uit de grond blijft schieten. Bij elke renovatie krijg je te maken met een hoop kosten, ook uitgaves waar je niet op had gerekend. Hoe zorg je in dit geval dat de kosten zo laag mogelijk blijven? Wij geven een aantal tips.

Zoek naar de juiste specialist 

Is voor de klus de hulp van een specialist noodzakelijk? Neem dan eerst de tijd om je goed te oriënteren op de beschikbare personen bij jou in de buurt. Vraag eerst een vrijblijvende offerte aan en lees de reviews goed door. Je wilt natuurlijk ook niet dat je in zee gaat met bijvoorbeeld een aannemer die een hoog tarief hanteert, maar aan de andere kant tot nu toe weinig klanten blij heeft gemaakt. Vergelijk de prijzen, kijk wat voor jou de beste optie is in prijs en kwaliteit en maak dan een afspraak om de klus uit te laten voeren. 

Kopen of huren? 

Wanneer je een grote tuin hebt en deze moet omgeschept worden, dan zit je er natuurlijk niet op te wachten om dit zelf met een schop te doen. Zeker niet wanneer het om een zeer diepe laag grond gaat. In dit geval is een machine gebruiken een optie. Maar in dit aanschaf zijn ze behoorlijk prijzig, denk aan duizenden euro’s. Gelukkig is in dit geval een graafmachine huren ook mogelijk. Je betaalt in dit geval een vergoeding per dag voor de huur. De specialist legt je uit hoe het apparaat werkt, zodat je deze zonder problemen zelf kunt bedienen. 

Voordelige materialen 

Wil je graag de vloer of trap van nieuwe bekleding? Of heb je nieuw behang nodig voor de muren? Deze kan je op maat kopen, maar eerst is het verstandig om in de bouwmarkt naar de restpartijen te kijken. In deze bakken (vaak in het midden van de bouwmarkt/woonwinkel of in de buurt van de kassa) liggen overblijfselen van bijvoorbeeld stukken tapijt van op maat gesneden bestellingen. Deze kan jij weer aanschaffen met een enorme korting. Zeker even een kijkje nemen, want het materiaal is nog zo goed als nieuw. 

Reacties staan uit.